nlenfrde
De Klaverblad Arena Games 2019 is op 6 juli

combilogos Balkoranje Baancircuit

Nadat de Gooise Atletiek Club een groot aantal jaren de Nationale Pinksterwedstrijd had georganiseerd, vond in 1994 deze wedstrijd voor het laatst plaats omdat de Adriaan Paulen Memorial deze datum van de IAAF had toegewezen gekregen.
 
 
De Pinksterwedstrijden waren altijd een goed bezette baanwedstrijd en de GAC vond het erg jammer dat zij moest verdwijnen.
 
1996
In 1996 ontstond het plan om de 60+ jubileumwedstrijd welke altijd in september werd gehouden om te vormen tot een nationale topwedstrijd, de Arena Games Hilversum waren geboren. Reeds vanaf het alle eerste beginnen waren de bedoelingen duidelijk: het organiseren van een wedstrijd voor de Nederlandse top en subtop, welke minimaal het niveau van de Nationale Pinksterwedstrijden moest evenaren. Dit lukt al goed bij de eerste editie. Een korte maar grondige voorbereiding, met een geregistreerde merknaam, eigen briefpapier, enveloppe, t-shirts, posters, flyers etc. werden de Arena Games aan de Nederlandse atletiekwereld gepresenteerd. Deelname van ruim 110 atleten waaronder Corrie de Bruin, Laurens Looije, Miquel Lopes, Jaqueline Poelman, Robin Korving en Patrick van Balkom. De Gooi- en Eemlander kopte op de dag na de wedstrijd "Bobo's en atleten vol lof over Arena Games" en plaatste de wedstrijd na de internationale wedstrijden in Hengelo en Kerkrade op de derde plaats.
 
1997
In 1997 besloot de KNAU tot de oprichting van het Nationaal Baancircuit. Een verzameling van acht grote nationale wedstrijden, de garantie voor een goede wedstrijdorganisatie, gezellige aankleding van de wedstrijden, geldprijzen op alle onderdelen en in eerste instantie een eindklassement eveneens met geldprijzen, maar sinds 2003 een bonussysteem en speerpuntenbeleid. Het circuit bestaat nu uit de Ter Specke Bokaal in Lisse, Trigallez Recordwedstrijden in Hoorn, Twente Atletiek in Hengelo, de Gouden Spike in Leiden, Keienmeeting in Uden, Open Eindhovense, de Trackmeeting Breda en de Arena Games als afsluitende wedstrijd in Hilversum. In 1997 leverde de wedstrijd veel dubbelzeges op: sprinter Patrick van Balkom (100 en 400 meter), Jacqueline Poelman (200 en 200 horden) en Anjolie Wisse (400 en 800). Verder zorgde Wilbert Pennings voor een uitstekende prestatie. Bij het hoogspringen kwam hij tot een hoogte van 2.24 meter, toen der tijd de tweede plaats op de ranglijst allertijden. GAC-atleet René Godlieb won de 5000 meter en GAC-atlete Lenny van Eekelen werd derde bij het discuswerpen, gewonnen door Jacqueline Goormachtigh. De camera's van de NOS registreerden de wedstrijd.
 
1998
De derde editie van de Arena Games (1998) werden gehouden onder slechte weersomstandigheden. Ondanks dat werden er twee nationale records gevestigd. Esther van Ooijen verbeterde het 26 jaar oude record op de typisch Hilversumse 200 meter horden tot 26.65 seconden. Bij de mannen verbeterde Christoph Kempen op dezelfde afstand het record van GAC-atleet Marco Beukenkamp (1992: 23.49) tot 23.20 seconden. Internationale deelname op de 400 meter voor vrouwen. De Finse Petra Soderstrom versloeg Poelman en won in 53.30 seconden. Verder waren er o.a. overwinningen voor Miquel Lopes, Patrick van Balkom, Sylvia Kruijer, Lieja Koeman en Mike van der Bilt.
 
1999
Esther van Ooijen liet in 1999 zien dat het nog harder kan op de 200 meter horden en verbeterde haar nationale record tot 26.57 seconden. Andere overwinningen waren er o.a. voor Jurgen Cools, Lieja Koeman, Jacqueline Goormachtigh, Anjolie Wisse, Monique de Wilt en Ben Vet, die o.a. Mike van der Bilt en Pieter van der Kruk Versloeg. Junior Bram Som verraste op de 400 meter door in een andere serie sneller te lopen dan de Nederlandse Kampioen Julien Hagen. De Keniaan Francis Marwa won de Engelse Mijl en de 5000 meter was een prooi voor Haile Satain uit Israël.
 
2000
De vijfde Arena Games Hilversum in 2000 hadden wederom een internationaal tintje met, naast de deelname van dertien Nederlandse Kampioenen, deelname uit België, Zwitserland en Saoudi Arabië. Een van de opvallendste prestaties kwam op naam van topjunior Rutger Smith. De Europees Jeugdkampioen op discuswerpen en kogelstoten behaalde bij het kogelstoten een nieuw PR met een afstand van 19.31 meter, dit betekende tevens de beste wereld jaarprestatie bij de junioren. Bij de vrouwen liet Jacqueline Poelman zien wie de sterkste is op de sprint in Nederland. Ze behaalde drie eerste plaatsen bij de Arena Games! De Nederlands kampioene op de 100 meter won deze afstand in 11.80 seconden. Op de 200 meter liep Poelman een nieuw baanrecord: 23.29 seconden. Verrassend genoeg won ze dus ook de 400 meter. In het zeer sterke deelnemersveld met Nederlands kampioen 400 meter Lotte Visschers, Nederlands kampioen 400 meter horden Marjolein de Jong en Esther Goossens, Carina van Dorp en Anjolie Wisse, was er een betere bezetting dan op het NK. Julien Hagen liep op de 400 meter een nieuw baanrecord: 46.02 seconden. De Belgische Corinne Debaets won de 3000 meter voor vrouwen in een nieuw baanrecord: 9.17.61 minuten. Kitty van Haperen, Nederlands kampioene speerwerpen, won in een nieuw baanrecord met 48.37 meter. Het kogelslingeren werd gewonnen door Nederlands recordhoudster Renate Beunder: 57.32 meter, tevens een nieuw baanrecord
 
2001
In 2001 waren de Arena Games sterker bezet dan ooit. Er verschenen maarliefst negentien Nederlandse Kampioenen in Hilversum. Het sterkst bezette onderdeel was de 800 meter, met Gert-Jan Liefers, Arnoud Okken, Stefan Beumer en de Zweedse Kampioen 800 en 1500 meter Rickard Pell. Bram Som, de halve finalist van de WK was bereid gevonden om te hazen. In de eindsprint werd Nederlands recordhouder 1500 en 2000 meter en WK-ganger Gert-Jan Liefers geklopt door de Pell. Pell won dus in een tijd van 1.48.64 minuten, wat een baanrecord was. Carina van Dorp won de 800 meter bij de vrouwen. De beste prestatie kwam echter op naam te staan van Kamiel Maase. Hij liep op de 3000 meter naar de beste seizoenprestatie: 7.54.76 minuten, wat tevens een baanrecord was. Marcel van den Westen behaalde een dubbelzege op de 110 en 200 meter horden. Op de 110 meter horden verbeterde hij het oude baanrecord van Robin Korving tot 14.05 seconden. Het kogelslingeren bij de vrouwen was zeer sterk bezet. De Nederlands Kampioene Debby van der Schilt nam het op tegen Nederlands Recordhoudster Renate Beunder. Het was echter Wendy Koolhaas die het onderdeel won met een afstand van 58.58. Bij de mannen won Nederlands kampioen en recordhouder Frank van Dool. Andere overwinningen waren er o.a. voor Jaqueline Poelman en Hard Kerp (beide zowel de 100 als 200) , Marjolein de Jong (200 horden en 400) Bram Som, Laurens Looije, Yvonne Wisse en Anja Mulder met een beste seizoenprestatie bij het verspringen.
 
2002
Bij de editie van 2002 was de bezetting weer goed. Met zeventien Nederlandse Kampioen was het genieten van topatletiek. Toch was er een prestatie die de dag overheerste. Junior Eugnetius Gaisah sprong in z'n laatste poging een wereld beste seizoenprestatie voor junioren bij het verspringen: 8.12 meter. Dit was verder dan het Nederlandse Juniorenrecord, wat op naam staat van Emiel Mellaard met 7.97 meter en vlak onder het Nederlandse record bij de senioren (Mellaard, 8.19m). Gaisah bezat echter niet de Nederlandse nationaliteit en de sprong kon dan ook niet erkend worden als Nederlands Record. Wel betekende het een verbetering van het baanrecord van de GAC, wat met 7.95 meter ook op naam stond van Emiel Mellaard, tevens was het een beste seizoenprestatie in Nederland. Op de 200 meter horden voor mannen was het zeer spannend of het 'officieuze' Nederlandse Record zou sneuvelen. Bram Kempkens versloeg Cristoph Kempen en liep met 23.20 seconden een evenaring van de snelste tijd ooit. Bij het hinkstapspringen vrouwen kwam Chawa Ringenoldus met een afstand van 12.20 meter tot een beste seizoenprestatie. Dit was eveneens een baanrecord. De 200 meter horden was een spannend gevecht tussen meerkampster Yvonne Wisse en 400 meter horden kampioen Marjolein de Jong. Wisse struikelde echter over de laatste horden en kwam ten val. Dramatisch genoeg kwam ook Marjolein de Jong op een paar meter voor de finish ten val. De overwinning ging naar Tamara Ruben in 28.30 seconden. Bij het discuswerpen mannen ging de overwinning naar GAC-atleet Aaron Neighbour. Andere overwinningen waren er o.a. voor Patrick Snoek, Judith Baarssen, Judith Vis, Petra Groenenboom, Patrick van Balkom, Frank van Dool, Debby van der Schilt, Anja Mulder, Patrick de Paepe, Sabine Verbeek, Helen Hofstede, Bob Winter, Sebastiaan Schletterer en Cor Datema.
 
2003
In 2003 werd voor de achtste keer de Arena Games georganiseerd. Met maar liefst zeventien Nederlandse Kampioenen aan de start, vier WK-gangers en zeven EJK deelnemers was de GAC in geslaagd om een groot aantal sterke atleten in Hilversum te laten verschijnen. Grote blikvangers waren Troy Douglas en Gregory Sedoc, zij waren druk in de weer met het uitdelen van handtekeningen aan de jeugd. Eveneens waren er een aantal goede buitenlandse atleten van de partij. De WK-deelnemers en Ierse recordhouders Gary Ryan en Karen Shinkins, de Belgische Sofie Vanackere, Louise Aycetotche (Ivoorkust) en de Hongaar Miklos Arpasi. De GAC Arena Games dagprijzen gingen naar Gregory Sedoc en Karen Shinkins. Sedoc versloeg bij het verspringen Jurgen Cools en won met een afstand van 7.56. Op de 100 meter werd Sedoc derde. Shinkins liep een sterke 400 meter in een tijd van 52.96 seconden en verbeterde daarmee het baanrecord van Jacqueline Poelman. Anja Mulder evenaarde het baanrecord van Chawa Ringenoldus (2002) met een afstand van 12.20 meter bij het hinkstapspringen. Een clubrecord was er voor Jelle Duinsbergen eveneens bij het hinkstapspringen. Eerste plaatsen waren er o.a. voor Troy Douglas, Gregory Sedoc, Karin Shinkins, Anja Mulder, Marcel van de Westen die Robin Korving versloeg op de 110 meter horden, Louise Aycetotche, Debby van der Schilt, Denise Kemkers, Erik van Vreumingen (discus en kogel), Elliott Thijsen, Michiel Loschner en Martin de Groot.
 
2004
Opvallend aan de negende editie in 2004 was het grote aantal buitenlandse atleten wat naar Hilversum was gekomen om de Nederlandse toppers van goede tegenstand te voorzien. Er waren maar liefst 18 verschillende nationaliteiten aanwezig. Atleten uit België, Italië, Denemarken, Senegal, Marokko, Groot Brittannië, Barbados, Verenigde Staten, Ivoorkust, Colombia, Duitsland, Cameroen, Nigeria, Jamaica, Polen, Chana en Zweden. De GAC-Arena Games dagprijzen voor de beste mannelijke en vrouwelijke atleet gingen naar de Colombiaan Paolo Villar en Marjolein de Jong. Villar won de 110m horden met een baanrecord van 13'50 en de 200m horden met 23"21, slechts 1 honderste boven het baanrecord. Marjolein de Jong kreeg de prijs voor haar winst op de 200m horden met 26"71 en een PR en evenaring van het baanrecord op de 400m met 52"96 sec.
De Arena Games hadden dit jaar een topveld aan de start, met maar liefst 17 Nederlands kampioenen en 9 deelnemers aan de Olympische Spelen. Zo waren Karin Ruckstuhl, Chiel Warners en Gregory Sedoc van de partij. Er sneuvelden zes baanrecords en er werden er twee geëvenaard. Op de 100m liep Eric N'Dri sneller dan ooit op de Hilversumse atletiekbaan: 10,41 sec. Op de beide korte hordennummers voor vrouwen en mannen zorgden Toyin Augustus met 13,43 seconden voor een evenaring van het baanrecord, en Paolo Villar voor een verbetering naar 13,50 seconden. Op de incourante 2 Mijl zette de Rotterdamse Noor Jim Svenoy de norm op 8.49,47 minuten. Debby van der Schilt kwam bij het kogelslingeren tot een afstand van 61.18 meter. Karin Ruckstuhl's vertesprong van 6,32 meter en Francesca Carlotto's hinkstapsprong van 12,61m. waren verder dan ooit in Hilversum.
De 110 meter horden kende een sterke internationale bezetting, naast de nummers één tot en met vier op de Nederlandse jaarranglijst waren er een aantal sterke buitenlandse deelnemers aangetrokken. Paolo Villar (Colombia) won in 13.50 seconden voor Gregory Sedoc in een prima 13"64. Marcel van der Westen was 3e in 13"91sec. Andere overwinningen waren er voor: Youssef El Rahalfioui (PR op 400m in 46.45 sec.), Delphine Atanga (Cameroen) 100m in 11.65 sec., Ronald Gram won het kogelslingeren, Laura Bordignon (Italie) won kogel en discus, de Duitser Nils Winter won het verspringen voor Gregory Sedoc en Jurgen Cools en de top-junioren Rick van Ruiten en Marije Langen wonnen beide het hoogspringen.

Volg ons op Twitter

KlaverbladAG Op onze website vind je verschillende foto's van de Klaverblad Arena Games 2018! https://t.co/79NkawT1eS https://t.co/6piJtX71wj
KlaverbladAG 'Zeventien jaar oud baanrecord gesneuveld bij Klaverblad Arena Games 2018'. Het wedstrijdverslag op onze website!… https://t.co/LwoaLmiydp
KlaverbladAG RT @TopatletiekLive: Mooie actiefoto's van Erik van Leeuwen van de Klaverblad Arena Games in Hilversum. De 22e jaargang van het Nationaal B…
KlaverbladAG @TopatletiekLive Ah thanks, we waren even niet helemaal scherp :)
KlaverbladAG Alle uitslagen van de Klaverblad Arena Games 2018 vind je op https://t.co/ZcM8k2OzGM. Morgen volgt een wedstrijdverslag!
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Dagprijzen @KlaverbladAG voor @MelissaBoekelm - Kogelstoten & Ryan Mphahlele- 3000m. https://t.co/ZTpbpiYr2b
KlaverbladAG Ryan Mphalele en Melissa Boekelman winnen de dagprijzen! En daarmee sluiten we de Klaverblad Arena Games 2018 af. B… https://t.co/xTZjTw30ei
KlaverbladAG Hensley Paulina wint de 100 meter finale in 10,32 sec!
KlaverbladAG Vernon Norwood verbreekt net zijn eigen baanrecord niet, maar loopt toch een mooie 46.14 op de 400 meter!
KlaverbladAG Ryan Mphalele verbreekt het baanrecord op de 3000 meter met een tijd van 7:53.96! Nog nooit liep iemand in Hilversum deze afstand zo snel.
KlaverbladAG Prijsuitreiking van de PIOS Kids Run door @eelcotienkamp ! https://t.co/uZD6bOvs0K
KlaverbladAG RT @AtletiekLive: Mooie atletiek bij @KlaverbladAG ! De atleten én de supporters genieten van ideale omstandigheden voor top prestaties in…

Stats Bezoekers

Today6
This month1909
Total83150

Who Is Online

1
Online

26 april 2019